Gode og dårlige argumenter for lån uten sikkerhet.

Fordeler og ulemper med å ta opp et lån til forbruk

Det finnes fordeler og ulemper med det meste her i livet, og forbrukslån og lån til forbruk er intet unntak. Helt avhengig av hvem man spør så vil man nok også få ulike svar på om det er flest fordeler eller ulemper knyttet til disse lånene. Faktum er uansett at hvis man trenger kjappe penger som ikke er øremerket noe spesielt, og der det ikke er nødvendig å stille med sikkerhet, så er det nærmest kun fordeler med forbrukslån. Hvis man følger spillereglene, vel og merke …

Mange store fordeler med lån til forbruk

Hvor skal vi egentlig begynne? Vel, vi får ta det helt fra starten av. Den største fordelen med å ta opp lån til forbruk er nok at man ikke trenger å stille med sikkerhet for å låne penger. Det betyr at verken egenkapital eller sikkerhet i bolig/eiendom er nødvendig for å låne, som igjen betyr at tilgangen til disse lånene er svært enkel. Så lenge du har en form for inntekt og ikke noen betalingsanmerkninger, så kan du få låne. I tillegg kan man i mange tilfeller få utbetalt lånet samme dag som man søker, eller i løpet av neste virkedag, noe som gjør at tilgangen til lånene er nærmest upåklagelig.

En annen stor fordel med forbrukslån i følge Idar Olsen fra forbrukslan.blog er at du kan bruke pengene på akkurat hva du vil. Banken kommer heller ikke til å spørre hvorfor du tar opp lånet, så her er det helt fritt frem. Kjøp deg ny bil eller bruk pengene på oppussing og reise – det er helt og holdent opp til deg.

Nedbetal lån hurtig for å spare penger.Fleksibel nedbetaling og til dels lave renter

Mange banker konkurrerer om de samme kundene, så konkurransen for å tilby gode avtaler og de beste forbrukslånene er stor. Derfor har man i det siste sett at stadig flere banker tilbyr fleksibel nedbetaling, der man selv bestemmer hvor store avdrag man vil betale ned måned for måned. Så lenge banken får rentene sine, så er de fornøyde. Det gir deg stor fleksibilitet og gjør det kanskje enklere å betale ned lånet i sitt eget tempo.

Men hva med rentene? Jo, de vil alltid være høyere enn for eksempel ved et boliglån, men takket være det lave rentenivået i Norge for tiden så er det faktisk enkelte tilbydere som strekker seg så langt ned mot 6,99% nominell rente på forbrukslån. Og med alle de fordelene lånene byr med seg vil vi absolutt si at dette er innafor som en fordel.

Hva med ulempene …?

Spør du oss, så finnes det ikke mange ulemper med et forbrukslån. Dette forutsatt at man selv følger spillereglene, betaler i tide og faktisk setter opp en habil nedbetalingsplan. For med det lave rentenivået og de mange mulighetene man får gjennom slike lån, så behøver det ikke være noen ulemper som helst. Før du tar opp lånet får du tydelig oversikt over alle kostnadene, så eventuelle ulemper dukker først opp dersom du selv slutter å betale det du skal i avdrag og renter.

Hver gang man hører om deltagere i Luksusfellen og lignende programmer, så vil det nærmest alltid være et forbrukslån involvert. Greit nok, ofte er disse «dyre» lånene en kilde til betalingsproblemer, men det vil uansett være ens egen vilje som skaffer deg betalingsproblemene. Følgelig er det ikke noen direkte ulempe med forbrukslån selv om de kanskje har et dårlig rykte på seg, men det er naturligvis ingen hemmelighet at et lån med 10-15 prosent rente kan være en ulempe for deg som ikke har en disiplinert økonomi. Konklusjonen er derfor enkel – tenk deg om to ganger før du tar opp et slikt lån!

Kilder:

http://www.dn.no/nyheter/2016/11/30/1944/Finans/frykter-forbrukslan-skjules