Aconto.no AS

Aconto.no er en relativt ny aktør blant låneagentene på det norske markedet. Selskapet låner ikke ut penger direkte til kunden, men fungerer som en såkalt lånemegler, som hjelper kunden med å finne frem til det beste forbrukslånet, gjennom et samarbeide med en rekke banker som tilbyr forbrukslån.

Aconto.no AS holder til i Oslo og har et kundeservice-senter som er åpent hver dag gjennom året, også i helgene. Når du sender inn en lånesøknad via nettsidene deres, vil en kundebehandler gå over søknaden og sende den videre til de bankene de mener vil være best egnet for deg og din situasjon. Målsetningen til Aconto.no er at du skal ha mottatt tilbud på lån fra flere banker, innenfor 4 timer etter at du sendte søknaden.

Selskapet samarbeider med flere av de største tilbyderne av usikrede forbrukslån på det norske markedet, inkludert yA Bank, Komplett Bank og DNB. Det er dog viktig å merke seg at de på nåværende tidspunkt ikke har et samarbeide med den absolutt største aktøren på markedet, nemlig Bank Norwegian.

Derfor kan det være lurt å bruke en lånemegler

I takt med at markedet for usikrede forbrukslån har økt i Norge, har utvalget av lånemeglere også blitt mye større. Felles for alle lånemeglere som henvender seg til privatmarkedet, er at tjenestene deres er helt gratis og uforpliktende å benytte for sluttkunden. Meglerne tjener sine penger på provisjon fra bankene, når en kunde tar opp lån i banken.

Det er ikke slik at du vil oppnå en bedre rente, eller på andre måter få bedre lånebetingelser, ved å gå veien via en lånemegler. I de aller fleste tilfeller vil du oppnå akkurat samme betingelser om du hadde tatt kontakt direkte med banken. Den store fordelen ved å gå igjennom en lånemegler, er at du sparer tid i prosessen med å hente inn tilbud fra ulike banker. Siden markedet for forbrukslån i Norge er innrettet slik at betingelsene på lånet beregnes individuelt for hver enkelt kunde, ut fra dennes inntekt og økonomiske situasjon, er den eneste måten å sjekke hva et lån faktisk vil koste, å be om et tilbud fra banken. Ved å gå igjennom en lånemegler kan du enkelt innhente tilbud fra flere banker, ved bare å fylle ut ett søknadsskjema, og det blir dermed raskere og enklere å sammenligne tilbud og betingelser fra flere banker.

Det er ingen lånemeglere som samarbeider med alle tilbydere av forbrukslån på markedet. I de aller fleste tilfeller vil en enkelt megler bare ha en partneravtale med 10-15 banker. Det kan derfor være lurt å søke på lån gjennom minst et par meglere, for å få tilbud fra et bredere utvalg av banker. Det er også viktig å huske på at siden låneagenten har sin inntjening fra provisjon fra lånetilbyderne, er det ikke nødvendigvis gitt at de alltid vil råde deg til å velge det lånet som er best for akkurat deg. De fleste meglere er seriøse og jobber langsiktig med god kundetilfredshet, men det er også eksempler på lånemeglere som vil anbefale deg akkurat det lånet som de får den høyeste provisjonen på. Det lønner seg derfor å være litt kritisk til de rådene du får, og ikke nødvendigvis ta alt lånemegleren sier, for god fisk.